nedjelja, 1. travnja 2012.

proljetno uređenje balkona

Nakon duge zime, otvaramo sezonu duljeg boravka na zraku i u prirodi. Balkon ili terasa, od proljeća do jeseni, idealan su prirodni produžetak interijera za razne aktivnosti i neaktivnosti - odmor, uživanje, učenje, čitanje, hobi, igra, druženje...
Vrijeme je da sada uredimo prostor, koji ćemo sigurno koristiti minimalno šest mjeseci. Čišćenje je definitvno najdosadniji dio posla, ali nakon što to odradimo slijedi kreativni dio - uređenje namještaja, odabir novih svjetiljki, biljaka, tegli, stolnjaka, jastučića i ostalih dekoracija. Bitno je da ne pretjeramo s količinom predmeta i da se riješimo nepotrebnih stvari koje smo nakupili tijekom zime. Biljke i namještaj trebaju odgovarati veličini prostora, strani svijeta na koju je okrenut balkon, te vanjskom prostoru (park, ulica, šuma, livada, blizina susjednih zgrada). Biljke funkcionalno mogu biti zvučni izolator ili zakloniti prostor od pogleda i sunca. Ako ste u mogućnosti birajte prirodne materijale - drvo, terakota, kamen, trstika, svijeće, pamuk - koji će dodatno oplemeniti prostor i unijeti prirodu u vaš dom.   
Jedna ideja za uređenje žardinjera. Od obične žardinjere uz malo akrilnih boja, šablona i cvijeća....



može nastati pravi mali vrt





U žardinjere se može posaditi začinsko bilje za svježe začine u našoj kuhinji, pa čak i plodovi kao npr. rajčice, te drugo balkonsko cvijeće. Ovo je ideja za one koji žele "uredan" balkon, bez otpalih latica i listića.
Bacite se na čišćenje i uređenje, a nastavak slijedi...

Ja jedan kutak još neko vrijeme ne smijem dirati, jer mama KOS čeka 4 PTIĆA :-)



 
 

Broj komentara: 5:

  1. Svaka čast draga, žardinjerica izgleda prelijepo..
    Oćeš reći da je kosovo gnijezdo na tvom balkonu???, prekrasno nema što!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo je genijalno!!....
    jel ti znaš da se ptice nastanjuju samo u blizini dobrih ljudi:)....

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivan je tvoj vrtić, ali ptičje gnijezdo.. Predivno, ovo je povlastica imati ptičicu u blizini!

    OdgovoriIzbriši
  4. Malo kasnim s komentarima!Ovo je pravi proljetni vtr na balkonu!Svaka pohvala:):))Dala si mi ideju za moje kamene cvijećnjake!I tu malo kasnim:)):))

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako lijepe žardinjerice, sviđa mi se cvijeće. Vjerujem da bi kod mene trajnice mogle uspjeti jer imam slabo vremena za održavanje i tretiranje cvijeća. Slobodno vrijeme volim provoditi na balkonu pa volim kada je lijepo uređen. Ograda za balkon mora biti staklena kako bih vidjela što više prirode i uživala n maksimum!

    OdgovoriIzbriši

hvala na posjeti, ostavite trag :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...