četvrtak, 3. veljače 2011.

vuna i filcanje

Sigurno vas dosta zna štrikati i heklati. Želja mi je znati napraviti male detalje - srca, cvjetiće, igračke, ma svašta se može. OK, baka me je naučila neke osnove dok sam bila klinka, ali to je isparilo. Ustvari, njoj je bilo lakše "započeti", ja samo dalje štrikam, a ona će "završiti". Ništa nisam štrikala još od svoje 12-te i sad kad sam htjela pokušati ponovno, naravno, nije išlo. ALIIIIII, upisala sam se na tečaj i evo mog prvog naštrikanog pravokutnika (srećom nemam profi fotić, pa se ne vide greške):



Cilj mi je da si saštrikam bijeli pamučni bikini...ha, možda se nikad u njemu neću okupati, ali to mi je velika želja. Nadam se da ću do ljeta biti i toliko vješta :-)


Zima mi uvijek dobro dođe da naučim nešto novo, tako sam se uhvatila i filcanja, mokrog i suhog.
Moja prva torbica (ili etui) napravljena mokrim filcanjem. Rezultat koji se postiže nakon dva sata trljanja i glađenja neispredene vune u sapunici (deterdžent za pranje suđa) i to toplom vodom. Ovo je stvarno pravi zanat, a rezultat fantastičan.



Ono što napravite mokrim, možete ukrasiti suhim filcanjem. He, he, dok ne naučim dobro štrikati zadovoljit ću se ovakim detaljima:

 


Zanima me jel netko od vas zna gdje mogu nabaviti pravu neispredenu ovčju vunu, jer na internetu nisam ništa pronašla. Pretpostavljam da moram na Pag ili u Liku, pa žicati nekoga tko ima ovce da mi proda. Ako netko zna, bilo bi mi od pomoći, hvala, hvala!!!!

Pozdrav svima, Zri

Broj komentara: 10:

  1. hi lady!I just blogwalking when discovered your blog. The contents are very interesting. Your reviews so funny. I'm new in blogger and wish to be friends with anyone. Whould you like build a friendship?. I can learn lots from you. I also asked permission to put your button on my blog. I look forward to your next articles. Thank you. Yours sincerely.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne znam draga, filcani radovi su ti super:-)
    Strikati si uspjesno pocela, uskoro ce biti i bikini (imas vremena do ljeta).
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  3. Filcanje mi se čini zanimljivim, a rezultat je fantastičan što dokazuju tvoji filcani radovi...stvarno odlično!!! Nikad to nisam probala, a i nemam vunu koja bi bila pogodna za to :-(
    A ti i dalje pleti i opleti pa nam uskoro i pokaži :))))

    OdgovoriIzbriši
  4. hello ...... Zri! ... I have been trying to put your button, but does not appear in my blog. I also have check on the blogs of your friends also did not find your logo. After I thoroughly, there is something wrong in your html. Take a look at: img src = "" http://i711.photobucket.com/albums/ww111/ShabbyBlogs/ShabbyBlogsFindYourself-1.gif "". There are two marks "". Delete this sign "(printed sideways) . Do not forget to section-1.gif "" (printed sideways), you should also delete. Hopefully your button can function properly. For your friends who want to bring up your logo on their blogs, should copy-paste again, because your logo repair code can not be run automatically on their blogs. Thank you and greetings from me.

    OdgovoriIzbriši
  5. meni su za oko zapela srčeka,baš su super:)).....filcanje sam radila,ali tek na nivou pokušaja.....kad bih našla vunu po prihvatljivoj cijeni možda bih se okušala i u nečem konkretnije....
    držim palčeve za pletenje,to je jedna apsolutno zarazna zanimacija.....a na ljezo očekujemo sliku tebe u tvom novim ,bijelom,vlastitim rukama ispletenom kupaćem :))....
    xoxo....

    OdgovoriIzbriši
  6. hi Zri..Do you have a problem with your button?. I loose it in my blog. There is something wrong with your html code, not in image. Have a nice weekend!

    OdgovoriIzbriši
  7. Radovi su ti odlični. Nisam nikad probala filcanje, ali morat ću jer izgleda super. Što se tiče vune pokušaj ovdje: http://www.ravelry.com/discuss/spinners-each-one-teach-one/712281/1-25
    Na Raverly-u ćeš sigurno pronaći i puno dobrih shema za bikini :) i vune za prodaju.
    Moja svekrva ima ovce, pa ti mogu i nju pitati za vunu , ali na netu ima puno više izbora i vrsta; i boja za vunu ...... i svega čega :)
    Pozdrav
    Miranda

    OdgovoriIzbriši
  8. Pozdrav Zri!!
    Znam gdje možete nabaviti domaću ovčju vunu, izvlačanu i pogodnu za mokro i suho filcanje.
    Za detaljne informacije nazovite na mob: 098/182-5077.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja prodajem ručno obojanu merino vunu za filcanje. Trenutno imam šatirane, nježne boje za ljeto. Pogledajte na facebooku moju stranicu
    https://www.facebook.com/vunafilcanje?ref=hl

    OdgovoriIzbriši
  10. Danica Frketic dali postoi mogucnost da mi posaljete merino vuna za filcanje u Sarejevo i koja bi bila cena po kilogramu u eurima.
    vockic@bih.net.ba

    OdgovoriIzbriši

hvala na posjeti, ostavite trag :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...